Eksi 20 derecede karla mücadele ediyorlar

Eksi 20 derecede karla mücadele ediyorlar -Türkiyenin en soğuk yerlerinden biri olan Muradiye-Çaldıran bölgesinde, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları, dondurucu soğuğa rağmen hız kesmeden devam ediyor -Kepçe Operatörü Taş: Kar,


VAN (A.A) - Türkiyenin en soğuk bölgelerinden biri olan Vanın Muradiye ile Çaldıran bölgesinde çalışan karla mücadele ekipleri, eksi 20 derecelere varan dondurucu soğuğa rağmen hız kesmeden köy yollarını açıyor.
     Muradiye Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Şantiyesi çalışanları, eksi 20 derecelere varan soğuk havaya aldırış etmeden 24 saat aralıksız şekilde yol açma çalışmalarını devam ettiriyor.
     Türkiyenin en soğuk bölgelerinden biri olan Çaldıran ve Muradiye bölgesinde köy yollarını açan ekipler, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu köylere ulaşmaya çalışıyor.
     Zorlu mücadeleleri nedeniyle Kar Savaşçıları olarak bilinen ekibin üyelerinden kepçe operatörü Şener Taş, bir köye ulaşmanın en az 8 saati bulduğunu belirterek, yol açma ve genişletme çalışmalarında yaşadıkları zorlukları anlattı.
     Belirli bir çalışma saatlerinin olmadığını ve kapalı yolları açmak için adeta savaştıklarını belirten Taş, Yol açma çalışmaları bitinceye kadar çalışmalarımız devam edecek. Kar, tipi, fırtına demeden arkadaşlarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Tüm köy yollarını açmak için büyük çaba harcıyoruz dedi.
    
     -Tüm çabalarımız kapalı köy yolunun kalmaması için
    
     En büyük sıkıntılarının uykusuzluk olduğunu, ancak tüm köy yollarının açılmasıyla rahat bir uyku uyuyabileceklerini belirten kar küreme aracı operatörü Mustafa Eğilmez ise, Kar yağdığından beri uyku diye bir şey yok bize. Haftalardır ev yüzünü görmedik. Bu gidişle de biraz zor görürüz. Tüm çabalarımız kapalı köy yolunun kalmaması için. Elimizden geleninin en üst seviyesini yaparak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz dedi.
     Karla mücadele ekibinin zorlu çalışmaları sonucu ulaştıkları ilçe merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Deretaş köyünde, ayağından ameliyat olan bir çocuk yolun açılmasıyla birlikte doktora gidebildi.
     Aile, karla mücadele ekibine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sercettin Seçkin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Eksi 20 derecede karla mücadele ediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER