El emeklerini sergiliyorlar

El emeklerini sergiliyorlar -Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar tarafından yapılan el sanatları sergileniyor


KIRIKKALE (A.A) - Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Türkiyede ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde, psiko-sosyal destek hizmetleri verilmesi takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulabilmesi için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde Yahşihan Hacıbey TOKİde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin kısa zamanda önemli gelişme kaydettiği bildirildi.
     Ruhsal tedavi, toplumsal çevreye uyum, psiko-sosyal beceri kazandırılması ve geliştirilmesi, farkındalık yaratmak ve hastaların hobilerini destekleme programı çerçevesinde yapılan el sanat ürünlerinin Yüksek İhtisas Hastanesinde sergilenmeye başlandı.
     Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, yaptığı açıklamada, hastane olarak, bakanlığın programını iyi bir uygulayıcısı olabilmek için ilk günden itibaren var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
     Ruhsal ve toplumsal beceri eğitimini amaçlayan merkezimizde bu doğrultuda çalışmalar yaptığımız ilk başlangıç döneminde ilimizde ki asgari çalışma şartlarına rağmen, Halk Eğitim Merkezinde görevlendirilen uğraşı öğretmenlerimiz eşliğinde hastalarımızın ilgi ve yetenekleri ortaya çıkarılarak rehabilite edilmesi, psiko-sosyal destek hizmeti çerçevesinde topluma kazandırılması amaçlanmaktadır. Kronik ruhsal hastalığa sahip hastalarımız bu bakımdan beklenilenin üzerinde bir gayret ve özveriyle, ruhsal ve toplumsal gelişimlerine önemli katkılar sağlamışlardır. Bu hususta her zaman olduğu gibi bizlerden desteğini esirgemeyen başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Beşir Atalaya ve diğer ilgililere sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim. Kırıkkale halkımıza hizmetlerimizi en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber El emeklerini sergiliyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER