Ela bebek, annesinin karaciğeriyle hayat buldu

Ela bebek, annesinin karaciğeriyle hayat buldu -Antalyada doğuştan karaciğer sirozu olan 1,5 yaşındaki Ela bebek, annesinden aldığı 125 gram ağırlığındaki karaciğer parçası ile hayata Merhaba dedi


ANTALYA (A.A) - Antalyada doğuştan karaciğer sirozu olan 1,5 yaşındaki Ela bebek, annesinden aldığı 125 gramlık karaciğer ile hayat buldu.
     Antalyada bir firmada şoför olarak çalışan Kadir Bakır ile Emel Bakırın tek çocukları olan Ela Bakır, 8 aylıkken tatile gittikleri Erzurumda aşırı kusma ve halsizlik nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından Antalyaya dönen Bakır çifti, Ela bebekteki kusma ve halsizlik şikayeti devam edince kızlarını Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürdü. Burada yapılan tetkiklerde Ela bebeğin doğuştan karaciğer sirozu olduğu tespit edildi.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 10 aydır takip altında bulunan Ela bebeğin, karaciğerinde kanama oluşunca doktorlar yaşaması için nakil olması gerektiğini bildirdi. Ela bebeğin yaşaması için gereken karaciğeri vermek için anne Emel Bakır gönüllü oldu. Medical Park Antalya Hastanesinde yapılan hazırlıkların ardından hastanenin Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve merkezde görevli Opr. Dr. Sabri Tekin başkanlığındaki ekip tarafından annenin karaciğerinin 8 de birini oluşturan 125 gram ağırlığındaki karaciğer parçası, Ela bebeğe nakledildi. Ameliyatın ardından hayat bulan Ela bebek, doktorunun ve annesinin kucağında mutluluk pozu verdi.
     Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk yaşlardaki karaciğer nakillerinde normalde karaciğerin 4te birinin alındığını ve çocukların nakil için 10 kiloya ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Ela bebeğin hastalığının ilerlemesi nedeniyle 8,5 kilo ağırlığındayken nakli gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirbaş, Annesinin karaciğerinin 4te biri 250 gram yapıyordu. Elaya o karaciğeri o şekilde taksaydık karnının tamamı karaciğer olacaktı. Damarların birbirine bağlanması mümkün olmayacaktı. O nedenle 8te birini aldık. Elanın sağlık durumu çok iyi. Karaciğer ve diğer organ fonksiyonları normale döndü. Bir kaç gün içinde taburcu edeceğiz dedi.
     Bebeğine karaciğeriyle hayat veren anne Emel Bakır ise kızının sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu kaydetti. Sıkıntılı günleri atlattıklarını belirten Emel Bakır, Riskli bir ameliyattı. Ancak kızım zor bir ameliyatın altından sağlıklı bir şekilde kalktı. Çok mutluyum. Allah onu bize bağışladı dedi
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Ela bebek, annesinin karaciğeriyle hayat buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER