Elazığda Damızlık sığır işletmesi yatırımlarının

Elazığda Damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine yönelik proje başvuruları başladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine ilişkin proje başvurularının başladığı bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulundan geçerek Resmi Gazetede yayımlanan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine ilişkin müracaatların 1 Mayıstan itibaren alınacağı ifade edildi.
     Hazırlanan projeyle en az 50 en çok 300 damızlık sığır işletmesinin desteklenmesinin amaçlandığı, projeden yararlana bilmek için işletmelerin belli bir ölçeğin üzerinde olmasının gerektiği bu nedenle de orta ve büyük ölçekli işletmelerin destekleneceği belirtildi.
     Hibe desteğinin etçil ve kombine ırklarla oluşturulacak damızlık sığır işletmelerine yönelik olacağı ve bu kapsamda inşaat yapımı için yüzde 30, hayvan alımı için yüzde 40, sağım ünitesi ile süt soğutma tankı alımı içinse yüzde 40 oranda hibe desteği verileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Ekber Türkoğlu
<< Önceki Haber Elazığda Damızlık sığır işletmesi yatırımlarının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER