Elazığdaki çatışma

Elazığdaki çatışma -Arıcak ilçesinde 4 teröristin ölü ele geçirildiği bölgede tuzaklanmış 80 kilogram patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi


ELAZIĞ (A.A) - Arıcak ilçesinde, 4 teröristin ölü ele geçirildiği bölgede tuzaklanmış 80 kilogram patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi.
     Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca sürdürülen operasyon kapsamında, Arıcak ilçesi ile Üçocak beldesi arasında yol kesmek suretiyle sivil vatandaşları güvenlik güçlerine karşı kalkan olarak kullanan teröristlerle 2 Ekimde saat 23.45 sıralarında sıcak temas sağlandığı, yapılan dur ihtarına ateşle karşılık veren 2si kadın 4 teröristin, silahları ve diğer malzemeleriyle birlikte ölü ele geçirildiği anımsatıldı.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Operasyonun devamında 4 Ekim saat 09.40 sıralarında Üçocak Beldesi/Sarıçiçek Mahallesi bölgesinde birliklerimize ağır zayiat verdirmek üzere uzaktan komutalı olarak tuzaklanmış, 4 adet yağ tenekesi içine sıkıştırılmış ve patlatmaya hazır toplam ağırlığı 80 kilo olan amonyum nitrattan oluşan el yapımı patlayıcı madde bulunmuş olup Palu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, yerinde imha edilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliği için bölgede operasyonlara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER