Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları

Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları -Aralarında Belediye Başkanı Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla ilgili, aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan Hakan Bulut, Musa Aktı, Fikret Esin ve Hamza Uslu ile avukatlar katıldı. Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı doğrultusunda oluşturulan 3 kişilik bilirkişi heyetince düzenlenen 70 sayfadan oluşan raporun dosyaya eklendiğini bildirdi. Müşteki ve sanık avukatları, raporda aleyhe olan hususları kabul etmediklerini belirtti.
     Duruşmada, evrakta sahtecilik suçlamasıyla iddianamede adı geçen yüklenici firmayla ilgili durum tespiti yapılması için Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verildi.
     Ayrıca, dava kapsamında zarar gören konumdaki belediye adına davayı takip edenin olmadığını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Belediye Başkanı Selmanoğlu ve idare amirlerinin büyük çoğunluğu sanık olarak yargılandığı için belediye 1. başkan vekiline kurumu temsilen duruşmalara katılma hakkını kullanabilmesi için ihbar mahiyetinde çağrı gönderilmesini kararlaştırdı.
     Duruşma 10 Ocak 2013e ertelendi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER