Elazığ OSB ilave yer seçim toplantısı

Elazığ OSB ilave yer seçim toplantısı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Organize Sanayi Bölgesine (OSB) 235 hektarlık ilave alan yerinin seçim için toplantı düzenlendi.
     Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, OSB Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bölgelerde yatırımların cazip hale gelmesinde OSBlerin çok önemli olduğunu kaydetti.
     Kendilerinin de 5. etap olarak yaklaşık 2,5 yıldır bir çalışma sürdürdüklerini belirten ve bir çok bakanlıkla, bulundukları belediyeden görüşler alarak çeşitli çalışmalarla 235 hektarlık alanı OSBye katma noktasına gelindiğini bildiren Öztürk, şunları ifade etti:
     1986 yılında başlayıp bugüne kadar yapılan alan 322 hektardır. Bugün üzerinde çalışmış olduğumuz alan 235 hektardır. Şu an 107 firmamız faal olarak çalışıyor. Bizim organize sanayimizde 4. bölgede yani 107 tane fabrika üretim halinde. Şu anda bu yapacağımız yeni organize sanayi alanı da bilindiği gibi 235 hektarlık alanda olacak. 150 ile 180 arasında sanayi tesis alanı oluşacağını tahmin ediyoruz.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Organize Sanayi Genel Müdürlüğü Mühendisi Bülent Ayan ise Elazığ OSBnin 5. ilave alan yer seçimini yapmak için toplanan komisyon üyelerinin önce araziyi inceleyeceğini, ardından da her kurulun kendi mevzuatı açısından değerlendirmesinin yapacağını ifade etti.
     Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Elazığ OSB ilave yer seçim toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER