Elazığ Zülfü Ağar PMYOde 10. dönem

Elazığ Zülfü Ağar PMYOde 10. dönem mezuniyet töreni -Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çufalı: Bundan sonra da akademinin mezunları Biz akademiden mezun olduk diye gururlanacak (Fotoğ


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO) 10. döneminden mezun olan 190 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
     Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çufalı, okulda düzenlenen törende bugünün öğrenci, veliler ve öğretim elemanları açısından büyük bir gün olduğunu söyledi.
     Türkiyenin son 30 yıldır hızla büyüdüğünü, bu doğrultuda Polis Akademisinin de dünyada hızlı büyüyen bir kurum haline geldiğini ifade eden Çufalı, artık sadece doğu ülkelerinden değil batıda ABD, İngiltere, Almanya, Fransadan izlenen bir okul, bir üniversite haline geldiklerini kaydetti.
     Akademinin eğitim alanının ABDden Koreye, Rusyadan Afrikanın güneyine kadar genişlediğini, son olarak Uluslararası Polis Akademileri Birliğini kurduklarını belirten Çufalı, Bundan sonra da akademinin mezunları Biz akademiden mezun olduk diye gururlanacak. Nasıl ki yakın zamana kadar Türkiyede mülkiye, tıbbiye ve harbiye varsa belki bir dördüncüsü ekleniyor dedi.
     Çufalı, mezun polislerden hayatta büyük düşünmelerini ama büyüklenmelerini, meslekte dik durmalarını ama diklenmemelerini, kanun dahilinde çalışmalarını, amirlerine itaat etmelerini, üzerlerine düşen görevlerini yapmalarını ve görevleri dışında Devlet benim. Ben istediğimi yaparım mantığıyla hareket etmemelerini istedi.
     Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Soysal da emniyet teşkilatı olarak görevlerinin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde hukukun üstünlüğü, insan hakları ve tarafsızlık ilkelerinin hakim olduğu huzurlu bir ortam tesis etmek olduğunu söyledi.
     Mezun öğrencilere seslenen Soysal, Talip olduğunuz görev onurlu olduğu kadar zorluklarla da doludur. Sizden beklentimiz teşkilatımızın mevcut başarı ve kalite çıtasını yükseltmenizdir dedi.
     Konuşmaların ardından dönem birincisi Mevlüt Özdemir yaş kütüğüne plaket çaktı, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Mezun polislerin yemin etmesinin ardından geçit töreni yapıldı.
     Törene, Vali Muammer Erol ile resmi kurum müdürleri, aileler ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Elazığ Zülfü Ağar PMYOde 10. dönem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER