Elbistanda fırınlara yeni kanun

Elbistanda fırınlara yeni kanun tebliğ edildi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürü Bahadır Özen, 4 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında, ekmeğin tuz ve kül içeriği, ekmeğin tüketiciye sunumu konularında üreticiye gerekli tebliğin yapıldığını belirtti.
     Özen, ekmek üreticilerinin ve satıcılarının tebliğin gereğini yerine getirmeleri gerektiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
     Ekmek almaya gelen müşterilerin ekmekleri kendi elleriyle almaması için raf ve dolaba bırakılması, bu raf ve dolabın önüne satış tezgahı bırakılması ve satış elemanlarının ekmeği müşteriye hijyenik eldiven ile vermesi gerekiyor. Aksi halde hareket edenlere kanun gereği bin TL ile 5 bin TL arasında para cezası uygulanacak.
     Ramazan ayı dolayısıyla zabıta olarak denetimlerin arttığına dikkat çeken Özen, şunları kaydetti:
     Hijyen, gıda güvenliği denetimlerimiz sürüyor. Yeni ekmek tebliği ile birlikte ekmekte tuz oranı azaltıldı ve kepek oranı arttı. Bu kurala uymayanları da tespit ettiğimizde gereken kanuni müeyyideyi uygulayacağız. Ekmekte gramaj denetimlerimiz de devam ediyor. Ayrıca ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimizde denetimlerini sıklaştırdı.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Elbistanda fırınlara yeni kanun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER