Elbistanda Kuran kursları arasında düzenlenen futbol

Elbistanda Kuran kursları arasında düzenlenen futbol turnuvası sona erdi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün birlikte düzenlediği Yaz Kuran kursları arası halı saha futbol turnuvası sona erdi.
     Pınarbaşı Halı Saha Spor Kompleksinde düzenlenen turnuvaya, 14 kuran kursu öğrencisinin oluşturduğu takımlar katıldı.
     10 gün süren turnuvanın sonucunda dereceye giren takımlar belli oldu. Birinci Kızılcaoba Kuran Kursu, ikinci Battalgazi Kuran Kursu, üçüncü Eyüp Sultan Kuran Kursu oldu. Centilmenlik kupası ise Esentepe Kuran Kursu öğrencilerine verildi. Ayrıca turnuvaya katılan öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edildi.
     Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
     Aslında din eğitimi, Kuran-ı Kerim öğrenme ve diğer ilmihal bilgilerini alma her yıl olan bir hadiseydi. Her yıl okullar tatile girince belli yaşı tamamlayan çocuklar bu din eğitimi camilerde alıyorlardı. Bu sene farklı bir uygulama oldu. Büyüklerimiz çok güzel bir düşünce ile bu eğitim işini sporla birleştirerek güzel bir projeye imza attılar. Gençlerimiz bir taraftan dini eğitimlerini alırken, bir taraftan da eğlenmeye devam ettiler. Maharetlerini ortaya koydular. Onlar içinde güzel bir turnuva oldu. Tek yanlı bilgi yüklemenin sıkıcılığını gidermiş oldular. Güzel bir projeydi. Bu projeyi planlayanlara, düşünenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi hem kazandıkları bilgilerden, hem de sergilemiş oldukları maharetlerinden dolayı kutluyorum.
     Kupa törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Müftü Vekili İhsan Şimşek ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hacı Mustafa Yılmaz da katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Elbistanda Kuran kursları arasında düzenlenen futbol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER