Elcilerden trafik cezalarına tepki

Elcilerden trafik cezalarına tepki -Adanada, tarım işçileri ile çiftçiler arasında aracılık yapan elciler, işçileri taşıdıkları araçlara plaka ve belge zorunluluğu getirilerek ceza kesilmesini protesto etti (Fotoğraflı-G


ADANA (A.A) - Adanada, tarım işçileri ile çiftçiler arasında aracılık yapan elciler, işçileri taşıdıkları araçlara plaka ve belge zorunluluğu getirilerek ceza kesilmesini D-400 karayolunda toplanarak protesto etti.
     Mevsimlik tarım işçileri ile çiftçiler arasında aracılık yapan elciler, her minibüsün günde 2 bin 426 liralık trafik cezasıyla karşı karşıya kaldığını, bazı araçlara sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez ceza kesildiğini belirterek, uygulamaya tepki göstermek amacıyla yaklaşık 100 minibüsü D-400 karayolu Ege Bagatur Bulvarı kavşağında park etti.
     Çukurova Tarım Aracıları Elciler Derneği Başkanı Fevzi Ete, burada yaptığı açıklamada, kendilerinin de mevsimlik işçi olduğunu, Çukurova, Ege, Marmara ve Karadenizde tarımsal üretimin lokomotifi sayıldıklarını söyledi.
     Tarımsal üretimin ayakta durması için kendilerine ihtiyaç olduğunu anlatan Ete, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan uygulamanın hakkaniyetle bağdaşmadığını iddia etti.
     Ete, bu uygulamaların başka illerde yapılmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     İlimizde tarım işçilerini taşıyan araçlardan S plaka istenmekte, aksi takdirde trafiğe çıkamayacağımız ifade edilmektedir. Ancak, tarım işçilerini taşımada kullanılan araçlar herhangi bir seyahat acentesine veya başka kişilere ait olmayıp, kendileri de işçi olarak çalışan kişilere aittir. Ayrıca, söz konusu araçlardan D2 belgesi isteniyor. D2 belgesi istenebilecek durumlar dikkate alındığında ise kullandığımız araçlarla ilgili bu belgenin alınmasını gerektiren bir durum yok.
     İl genelinde bu konudaki uygulamalar zaten zor şartlarda çalışan tarım işçilerinin sorunlarının devam etmesine neden oluyor. Başka hiçbir ilde uygulanmayan ve hakkaniyetle bağdaşmayan mevcut uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz.
     Açıklamanın ardından elciler, valiliğe gidip şikayetlerini anlatmak istediklerini belirtti. Bu arada, Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından bölgede geniş önlem alındı.
     Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, dernek yöneticileri ile yaptığı görüşmenin ardından araç sahipleri olaysız şekilde dağıldı. Elciler, işçi taşımayacaklarını, protestolarını bu şekilde sürdüreceklerini bildirdi.
     Dernek Başkanı Ete ise Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşeceklerini, soruna çözüm bulunmaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini, tarım işçilerinin çalışmaması sonucu ürünlerin hasat edilemeyeceğini, bunun dolaylı olarak tüm yurda zarar getireceğini söyledi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Elcilerden trafik cezalarına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER