ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül:

ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül: -Elazığ genelinde 13 imam hatip ortaokulu, 2 imam hatip lisesi daha açılıyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ELİMDER) Başkanı Hüsamettin Gül, il genelinde 13 imam hatip ortaokulu ile 2 imam hatip lisesinin daha açılacağını bildirdi.
     Gül, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak yeni eğitim sisteminin beraberinde getirdiği sorunları öngörerek uzun zamandır gerek ilçelerde gerekse şehir merkezinde çok önemli çalışmalarda bulunduklarını belirtti.
     Bu çalışmalar sonucunda Elazığ genelinde toplam 13 imam hatip ortaokulu ile 2 imam hatip lisesinin daha açılacağını bildiren Gül, açılacak okullar hakkında bilgiler aktardı.
     Gül, il merkezindeki imam hatip lisesinin dışında Elazığ şehir merkezinde bir imam hatip lisesi ve 5 imam hatip ortaokulu, Paluda bir imam hatip lisesi, Keban, Baskil, Sivrice, Maden, Palu, Arıcak, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde de imam hatip ortaokulları açılacağını bildirdi.
     Gül, şunları kaydetti:
     Bütün bu okullar milletimize hayırlı olsun. Geçmiş dönemlerde gösterdiğiniz teveccühü tekrar göstererek çocuklarımızı bu okullara kayıt yaptırmada gecikmeyelim. İmam hatip ortaokullarının açılması imam hatip liselerine büyük kalite getirecek ve imam hatiplilik ruhu canlanacaktır. Bu ruhun canlanması, ülkemiz ve milletimiz adına milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında lokomotif görevi üstlenecektir.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER