Elmalı Meslek Yüksekokulu üniversiteli seracılar yetiştiriyor

Elmalı Meslek Yüksekokulu üniversiteli seracılar yetiştiriyor -Meslek Yüksekokulu Müdürü Çanakçı: -Seracılık programımızı tercih eden öğrenci sayısında büyük artış yaşandı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murad Çanakçı, Seracılık Programından mezun olan öğrencilerin sektörde iş bulma olanaklarının arttığını bildirdi.
     Çanakçı, yaptığı yazılı açıklamada, seracılık sektöründeki gelişime bağlı olarak ara elaman ihtiyacının ortaya çıktığını kaydetti. Elmalı Meslek Yüksekokulunun sektöre ara eleman kazandırma adına büyük çaba gösterdiğini vurgulayan Murad Çanakçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     İyi bir mesleki donanıma sahip teknik personelin üretim süreçlerinde yer alması, bölgesel ve ülkesel anlamda sektörün gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda, 2009 yılında meslek yüksekokulumuz bünyesinde açılan Seracılık Programından ilk mezun olan öğrencilerimiz, sektörde çalışmaya başladılar. Buna bağlı olarak da seracılık programımızı tercih eden öğrenci sayısında büyük artış yaşandı.
     Elmalı Meslek Yüksekokulu Seracılık Programının ilk mezunlarından Özge Çırak da okuldan mezun olur olmaz 32 dekarlık alanda topraksız üretim yapan bir firmada işe başladığını, gelecek yıllarda eğitimini daha ileriye taşıyarak, sektörde çalışmaya devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER