Emekli memur, ahşap sanatçısı oldu

Emekli memur, ahşap sanatçısı oldu -Evinin bodrum katını kendine özel atölye olarak düzenleyen Ahmet Uğur Bostancı, eline geçen her tahta parçasını birer sanat eserine dönüştürüyor


BALIKESİR (A.A) - Edremitte yaşayan Ahmet Uğur Bostancı, birçok kişinin odunluk ve kömürlük olarak kullandığı apartmanın bodrum katını sanat atölyesine dönüştürdü.
     Bostancı, merdiven altında yaptığı çalışmalarla ahşaplara adeta can veriyor. Bulduğu her tahta parçasını itinayla işleyerek üzerine kabartma hat yazıları yazan Bostancı, hobi olarak başladığı ahşap oyma ve yakma sanatını zor şartlarda da olsa meslek olarak sürdürmeye başladığını söyledi.
     Sanata 7 yıl önce memurluk yaptığı sırada başladığını belirten Bostancı, özellikle ceviz ve kayın gibi sert ağaçları tercih ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu sanata 7 yıl önce başladım. ilk zamanlar hobi olarak başladığım bu sanat zamanla daha profesyonel hal aldı, daha çok ilgilendim. sadece bu sanatı yaptığım için tekniklerini öğrendim. Arapça bilmediğim halde hat yazılarını işliyorum ahşaba. Ama Arapça öğrenmeyi de istiyorum. insan bunları yaptıkça mutlu oluyor. Çalışırken ilahiler dinliyorum, bu bana ayrı bir haz veriyor. Çalışmalarımda sadece hat yazılarına bağlı değilim, özgün eserlerde çıkarıyorum arada. Bir resme bakıp bunun oyma haline gelip gelmeyeceğine karar vermek önemli olan.
     Bostancı, yaptıklarını başkalarına da öğretmek istediğini belirterek, Evimin bodrum katını bir atölyeye çevirdim. Bir atölyem olsun isterim. İnsanlara bu sanatı öğreteyim. Kamuda çalışan memurlar var, bu arkadaşlarımız günü stresinden uzaklaşmak için bu sanatı yapabilirler. Fırsat verilirse eğer engelli kardeşlerimize öğretebilirim. Bunları satmaktan ziyade bu sanatı birilerine öğretmek benim amacım dedi.
     Ailesinin de yaptığı çalışmaları desteklediğini söyleyen ahşap oyma sanatçısı Ahmet Uğur Bostancı, her bir çalışmasını yaklaşık iki haftada tamamladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Emekli memur, ahşap sanatçısı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER