Emette 2. Toplu Sünnet ve Kulak

Emette 2. Toplu Sünnet ve Kulak Delme Şöleni


KÜTAHYA (A.A) - Emet ilçesinde, belediye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Toplu Sünnet ve Kulak Delme Şöleni, Emet Thermal Resort Otelde yapıldı.
     Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımıyla toplam 25 çocuğun sünnet ettirildiği ve kulaklarının delindiği şölen kapsamında ilk olarak Babukbey Camisinde mevlit okutuldu ve sünnet ettirilen çocuklar için araçlarla şehir turu gerçekleştirildi.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, otele ait amfi tiyatrodaki eğlence etkinliğinde, sünnetin bir gelenek olduğunu söyledi.
     Sünnetin yararlarının bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Çiftçi, Bazı ülkelerde sünnet yasaklanmaya çalışılmaktadır. Bunun tek nedeni vardır. O da bu konuyu bilimsel olarak incelememeleridir dedi.
     Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca da her çocuğun ve her çocuk sahibi anne ve babanın hayatta iki özentisi bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Erkek çocuklu ailenin özentisi, oğlunun sünnet olması ve düğününü görmektir. Kız çocuklu ailenin de özentisi, kızının kulağına küpe takılması ve düğününü görmektir. Burada ilkini gerçekleştiriyoruz. İnşallah çocuklarınızın düğününü de görürsünüz.
     Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı ve sanatçı Ümit Yaşar tarafından verilen konserlerle sona eren şölene, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Emet Kaymakam Vekili ve Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emette 2. Toplu Sünnet ve Kulak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER