Emirdağa Tarım Ticaret Merkezi kurulacak

Emirdağa Tarım Ticaret Merkezi kurulacak -ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mühsürler, Tarım Ticaret Merkezinin kurulması amacıyla Emirdağ Ağılcık köyünde 17 bin metrekarelik arsa satın aldıklarını bildirdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Emirdağda Tarım Ticaret Merkezi kurulmasını kararlaştırdıklarını ve bunun ilk adımı olarak arsa satın alımını yaptıklarını belirterek, Tarım Ticaret Merkezi yatırımımız, Emirdağdan çıkan 120 bin ton hububatın piyasa fiyatlarının Emirdağda oluşmasını sağlayacak, katma değerin ilçede kalmasına ve yeni istihdamlara yol açacak dedi.
     Mühsürler, yaptığı açıklamada, ATB adına hububat alım-satım salonu, laboratuvar, kantar ile depoların bulunacağı Tarım Ticaret Merkezinin Emirdağda kurulmasının kararlaştırıldığını, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde yürütülen araştırmalar sonucunda Ağılcık köyünde 17 bin metrekarelik alanın bu merkezin oluşturulması amacıyla satın alındığını bildirdi.
     Alanın imar planı tadilatlarını yaparak Borsa Alanına çevireceklerini ve yatırımları yapacaklarını kaydeden Mühsürler, tüccar ve çiftçiye en iyi hizmeti vermek amacıyla çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Merkez sayesinde Emirdağdaki tüccarlar ve çiftçiler, buğdayını, arpasını, mahsulünü daha iyi bir fiyata satacak. Hem çiftçi kazanacak hem tüccar kazanacak hem de Emirdağlılar kazanacak. Tarım Ticaret Merkezi yatırımımız, Emirdağdan çıkan 120 bin ton hububatın piyasa fiyatlarının Emirdağda oluşmasını sağlayacak, katma değerin ilçede kalmasına ve yeni istihdamlara yol açacak. Ayrıca bölgede un fabrikası, yem fabrikası, besicilik gibi farklı yatırımların oluşmasına da imkan sağlayacak.
     Mühsürler, alanın borsaya kazandırılmasında emeği olan Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdil Demirala teşekkür etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emirdağa Tarım Ticaret Merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER