Emniyet kemerinin önemini simülatörle anlattılar

Emniyet kemerinin önemini simülatörle anlattılar -Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dağkapı Meydanına konuşlandırdıkları simülatörle vatandaşlara kaza deneyimi yaşattı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara emniyet kemerinin önemini simülatörle anlattı.
     Dağkapı Meydanında düzenlenen etkinlikte simülatörü kullanan vatandaşlar, 10 kilometre hızla giden araçta çarpışma anındaki sarsıntıyı hissetti. Trafik ekipleri, emniyet kemeri takılmaması halinde karşılaşılacak tehlikeler konusunda katılımcılara bilgi verdi.
     Cihazı kullanan Ruhiye Yemli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 kilometre hızla bile çarpışmanın etkisinin büyük olduğunu belirterek, "Kemer taktığım için zarar görmedim. İnsan hayatı için çok önemli. Yakınım kaza geçirdiği için kemer takıyordum ama şimdi önemini daha iyi anladım" diye konuştu.
     Abdülkadir Arıkan (65) ise şehir içi yolculuklarda kemer takmadığını ifade ederek, "Bugün kemerin faydasını çok iyi kavradım. 10 kilometre hızda bile içim dışım sarsıldı. Kemer olmasaydı zarar görecektim. Mutlaka kemer takmak lazım" şeklinde konuştu.
     Bahattin Çalış da kemer takmanın önemini uygulamalı anlatan yetkililere teşekkür ederek, bundan sonra mutlaka kemer kullanacağını söyledi.
     Mehmet Akbozan ise yaklaşık 8 yıldır otomobil kullandığını, emniyet kemeri takmadığını kaydederek, "Böyle olduğunu bilmiyordum. 10 kilometre hız bile çok etkili. Artık şehir içi dahil, tüm yolculuklarda emniyet kemeri takacağım çünkü şehir içinde araçlar 60-70 kilometre hızla gidiyor. Bu nedenle bir kilometre uzaklığa dahi gitsem kemer kullanacağım" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Veysel Narlayan-Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Emniyet kemerinin önemini simülatörle anlattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER