Emniyet Müdürlüğünden sokak düğünü uyarısı

Emniyet Müdürlüğünden sokak düğünü uyarısı


KIRIKKALE (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sokak düğünleri konusunda muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karapınar, toplumun temel taşının sağlıklı aile olduğunu belirterek, bu temelin ilk harcı olan düğünlerle ilgili geleneklerin de çok önemli olduğunu kaydetti.
     Geçmişten gelen veya köyden kentte getirilen sokak düğünü geleneğinin devam ettirildiğini ifade eden Karapınar, şöyle konuştu:
     Köyde, bahçede veya açık alanda yapılan düğünler ile ilgili bizim amacımız, güvenlik ve asayiş olarak veya trafik tedbirleri alma suretiyle düğün yapan vatandaşımıza zorluk çıkarmak, ceza yağdırmak değil. Yani amaç, bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Amaç düğün yapacak vatandaşımıza yol göstermektir. Vatandaşın her yerde düğün yapamayacağı, yasaklara uymaysa nasıl adli ve idari ceza uygulanacağı konusunda muhtarlarımızı bilgilendireceğiz.
     Toplantıya, Karapınarın yanı sıra, emniyet mensupları, muhtarlar ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veysel Bulur da katıldı.
     Toplantıda, düğünlerde alınması gereken tedbirler konusunda muhtarlara bilgi verildi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Emniyet Müdürlüğünden sokak düğünü uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER