EMOdan Elektrik Tesislerinde Topraklama Eğitimi

EMOdan Elektrik Tesislerinde Topraklama Eğitimi


ADANA (A.A) - TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi tarafından Elektrik, Elektrik-Elektronik ve Elektronik Mühendislerine yönelik olarak Elektrik Tesislerinde Topraklama Eğitimi düzenlendi.
     EMOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şube Başkanı Mehmet Mak, Adana Şubesinde düzenlenen ve 3 gün sürecek eğitime 25 meslektaşının katıldığını belirterek, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanların sertifika alacağını kaydetti.
     Mak, eğitim ile değişik sektörlerde çalışan meslektaşlarının temel bilgilerini yeni gelişmeler ışığında almalarını amaçladıklarını da ifade etti.
     Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİSEM) Eğitmeni Taner İriz tarafından katılımcılara Elektrik Çarpması ve Dolaylı Dokunma Topraklama Hakkında Genel Bilgiler, Tehlike Sınırları, Potansiyel Dengeleme, Toprak Geçiş Direnci, Topraklayıcılar, Ölçmeler, Alçak Gerilim Tesislerinde Topraklama, Tasarım, Topraklamaların Birleştirilmesi, Y.G Topraklamaları ve İletişim Tesisleri, Aşırılı Gerilimlere Karşı Önlemler, Elektro Manyetik Uyumluluk, Uygulama, Ölçme uygulamaları konularında bilgiler verilecek.
     Elektrik Mühendisi Ömer Çelik de kursiyerlere, TMMO, Elektrik Mühendisleri Odası, MİSEM Yasa ve Yönetmelikleri, Mühendislik ve Etik konularını anlattı.
    
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber EMOdan Elektrik Tesislerinde Topraklama Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER