En büyük arzusu engelliler için tekerlekli

En büyük arzusu engelliler için tekerlekli sandalye alabilmek -Kırıkkalede, 2006 yılında haberden dönerken yük treninin çarpması sonucu sakat kalan gazeteci İbrahim Akpınar, engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için plastik kapak topl


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede, 2006 yılında haberden dönerken yük treninin çarpması sonucu sakat kalan gazeteci İbrahim Akpınar, engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için plastik kapak topluyor.
     42 yaşındaki Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce haber dönüşü yük treninin çarpması sonucu ağır yaralandığını, elinin 4 parmağının kesildiğini ve bir bacağının sakat kaldığını belirtti.
     Hastanede 2 yıl tedavi gördüğünü, bu süreçte eşi ve iki çocuğunun kendisini terk ettiğini ifade eden Akpınar, geçimini yerel bir gazetede muhabirlik yaparak sürdürdüğünü anlattı.
     Akpınar, şöyle devam etti:
     Annem ve babam vefat ettiği için ihtiyaçlarımı karşılamakta zorluk çekiyorum. Engelli olduğum için komşularımın ve arkadaşlarımın destekleri ile ayakta duruyorum. Mavi kapak toplayarak engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye alan öğrencileri kendime örnek alıp, bir hafta içerisinde yaklaşık 300 kapak topladım. Hedefim 3 bin kapak toplayıp, engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye almak. İnsanlar, her şeylerini kaybedebilir, uzuvları çalışmayabilir, ancak yüreklerindeki merhamet ve yardım duygusu kaybolmaz. İnanıyorum ki çok kısa bir sürede bu kapakları toplayacağım.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber En büyük arzusu engelliler için tekerlekli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER