En çok nüfusu artan ilçe Sarıçam

En çok nüfusu artan ilçe Sarıçam oldu


ADANA (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) istatistiklerine göre, Sarıçam ilçesinin nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında artarak 103 binden 111 bine ulaştığı belirtildi.
     Sarıçam Belediyesinden yapılan açıklamada, Adananın en çok göç alan ve gelişen ilçesinin Sarıçam olduğu belirtilerek, fiziki olduğu kadar nüfus olarak da ilçenin büyümeye devam ettiği bildirildi.
     Türkiye nüfusu binde 12 oranında artmasına karşın Sarıçamın nüfusunun yüzde 8 oranında artış göstermesinin ilçenin gelişmeye ne kadar açık olduğunu gösterdiğinin ifade edildiği açıklamada, Sarıçamın son yıllarda belediyecilik hizmetleri, yeni imar düzenlemeleri, başta yeni stat ve üniversite yerleşkesi gibi kamu yatırımlarının da planlanması ile cazibesini de giderek arttırdığı vurgulandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de, Sarıçamın nüfus artışının tesadüfi olmadığını, belediye olarak tüm çalışmaları, planları ve programları bu artan nüfusa göre planladıklarını kaydetti.
     Kamu yatırımlarının artmasıyla hem yeni ve imarlı yerleşim alanı olması, hem de rakım olarak diğer ilçelerden daha yüksek olması nedeniyle ilçenin cazibesinin arttığını belirten Zenbilci, Yaptığımız çalışmalar ve planlamalarda bizim haklılığımızı ortaya koyuyor. İlçemiz ileriki yıllarda daha da hızlı gelişeceğine inanıyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber En çok nüfusu artan ilçe Sarıçam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER