Enerji Bir

Enerji Bir-Sen Mevlana Şubesi faaliyetlerine başladı


KONYA (A.A) - Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği (Enerji Bir-Sen) Mevlana Şubesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
     Enerji Bir-Sen Mevlana Şubesi Başkanı Mehmet Üzüm, Konya Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, Konyada daha önce il temsilciliği düzeyinde sendikal faaliyetlerde bulunduklarını, Şubat ayı içinde yeterli üye sayısıyla beraber şube haline geldiklerini söyledi.
     Üye sayılarının 1995ten bu yana sürekli olarak belirli oranda arttığını ifade eden Üzüm, şunları kaydetti:
     Mevlana Şubesi olarak da 7 ayrı sektörde faaliyet göstermekteyiz. Bu sektörler, TEİŞ 9. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Ilgın ve Ereğli şeker fabrikaları, Ilgın Türkiye Kömür İşletmeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Orta Anadolu 2. Bölge Müdürlüğü ve KOSGEBden oluşmaktadır. Üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasının yanı sıra statüleriyle sosyo-ekonomik haklarının çağdaş hukuk ve medeniyet ölçülerinde hak ettiği düzeye gelmesi konusunda çabalarımız devam edecektir. Bağlı olduğumuz üst kuruluşumuz Memur-Sen aracılığıyla ilk defa etkisiz toplu görüşmeden etkili ve yasal dayanaklı toplu sözleşme hakkını uzun mücadeleler sonunda elde etmiştir. Sendikamıza üye olmayan memur arkadaşlara da buradan Hz. Mevlananın üslubuyla çağrıda bulunarak gel diyoruz.
     Toplantıya, yönetim kurulu üyeleri ve Memur-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi katıldı.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER