Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız Hatayda -Bizim dost ve kardeş ülkemiz merkezi Irak hükümetiyle herhangi bir sorun yaşamamız söz konusu olmaz. Çünkü bölgesel Kürt yönetimiyle yapılan herhangi bir anlaşmanın, özel sektörün y


HATAY (A.A) - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bizim dost ve kardeş ülkemiz merkezi Irak hükümetiyle herhangi bir sorun yaşamamız söz konusu olmaz. Çünkü bölgesel Kürt yönetimiyle yapılan herhangi bir anlaşmanın, özel sektörün yaptığı herhangi bir işin, oradaki ham petrol gelirlerinin merkezi Irak hükümetinden ayrı bir yere konması ve tasvip edilmesi söz konusu değil dedi.
     Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mehmet Celalettin Lekesizden kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Yıldız, burada yaptığı konuşmada, uzun zamandan bu yana Hatay ziyaretini programlamaya çalıştıklarını, ancak yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinden dolayı bugün gerçekleştirebildiklerini söyledi.
     Hatayda bugün ülke için hayırlı bir işe imza atacaklarını vurgulayan Yıldız, enerji anlamında tüketiminden daha fazlasını üretmeye çalışan Hatayda, rüzgar enerji santralinin bir kısmının açılışını yapacaklarını belirtti.
     Programları kapsamında hem elektrik hem de doğalgaz dağıtımıyla alakalı ve diğer enerji sektörlerini ilgilendiren bir koordinasyon toplantısı gerçekleştireceklerini ifade eden Yıldız, varsa problemler ilgili ve ilişkili bütün kurum temsilcileriyle sorunları yerinde konuşacaklarını söyledi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, bir gazetecinin Merkezi Irak hükümetiyle yaşanan sıkıntılar, Irakın kuzeyinden Türkiyenin aldığı petrol alımını etkiler mi- yönündeki sorusu üzerine şunları kaydetti:
     Türkiye bir hukuk devleti. Adalet Bakanı Sadullah Erginin yanında bu tür konulara çok fazla girmeyim ama, uluslararası hukuka kendi hukukuna son derece dikkat ve riayet eden bir yapı içerisinde işlerini götürür. Hele hele bizim dost ve kardeş ülkemiz merkezi Irak hükümetiyle herhangi bir sorun yaşamamız söz konusu olmaz. Çünkü bölgesel Kürt yönetimiyle yapılan herhangi bir anlaşmanın, özel sektörün yaptığı herhangi bir işin, oradaki ham petrol gelirlerinin merkezi Irak hükümetinden ayrı bir yere konması ve tasvip edilmesi söz konusu değil. Irak anayasası ne diyorsa bütün o gelirler dağıtılır ve bu Türkiyenin işi değil. Bu Irak hükümetinin kendi içişleridir. Herhangi bir içişlerine karışmamız, müdahil olmamız veya herhangi bir fikir yürütmemiz söz konusu değil. Bu nezaketle uluslararası ilişkiye dikkat eden Türkiye, bütün işlerinde bunu ön plana koymaktadır. Bizim Irakın güneyi ile kuzeyi, doğusuyla batısıyla her bölgesindeki enerji sektörüyle alakalı olaylarda işbirliğimiz söz konusu. O açıdan ilişkilerimiz gayet seviyeli bir şekilde devam etmektedir.
    
     -Suriyede yaşanan elektrik kesintileri-
    
     Bir gazetecinin Suriyede yaşanan elektrik kesintilerinin Türkiyeden kaynaklı olup olmadığıyla ilgili soruya ise Yıldız, İnsani kaygılarla elektrik satışına devam ediyoruz. Zaman zaman soruluyor su ile ilgili yaptırım uygulayacak mısınız diye- Bizim böyle bir gündemimiz yok. Su ile alakalı bir yaptırım gündemimizde yok. Fırattan gelen ve Suriye üzerinden Iraka giden su aynen olduğu gibi devam etmekte. Dicleden gidip Iraktan devam eden su yine aynı şekilde devam etmekte. Suriyenin bu karmaşa kargaşa içerisinde kendi iç problemleridir o söyledikleriniz diye konuştu.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, valilik binasında yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Bakan Yıldız ve Ergine bilgi verdi.
     Daha sonra Yıldız ve Ergin, AK Parti Hatay İl Teşkilatını ziyaret ederek patililerle bir araya geldi.
     Ülkenin istikrarının, asıl teminatı ve koruyucusunun teşkilatları olduğunu vurgulayan Yıldız, Çünkü öyle bir noktaya geldik ki AK Partinin istikrarı, AK Partinin kendi içerisindeki yapısı Türkiyenin istikrarı anlamına geldi. Şuana kadar bu geçtiğimiz 10 yıl içerisinde çok ciddi alternatif üretilemeyince AK Partiye olan ihtiyaç çok daha fazla kendini hissettirdi. Bunu her gittiğimiz yerde, illerimizde teşkilatlarımızda görüyoruz. O yüzden sizin yaptığınız çalışma ve gayretler, Türkiyenin sürdürülebilir istikrarı için son derece önemli diye konuştu.
     Yıldız ve Ergin daha sonra Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek Tell Tayinat Höyüğünde ortaya çıkarılan Hitit dönemine ait olduğu tahmin edilen kral heykelini inceleyerek, heykelle ilgili yetkililerden bilgi aldı.
     Daha sonra Yıldız ve Ergin, Antakya Belediyesi tarafından eski adliye binasının bulunduğu alanda yapılacak olan çok katlı otopark ve yaşam merkezinin temelini atarak, kente hayırlı olması dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven- Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER