Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseride -Amatör futbol takımlarına malzeme dağıtım törenine katılan Yıldız: Türkiye, yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, siyasetiyle değil, sportif faaliyetleriyle beraber büyüyor ki, sıhhatli ola


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, amatör futbol takımlarına malzeme dağıtım töreninde, Türkiye, yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, siyasetiyle değil, aynı zamanda sportif faaliyetleriyle beraber büyüyor ki, sıhhatli olan da bu dedi.
     Yıldız, Sümer Spor Tesislerindeki törende yaptığı konuşmada, gençliğe ve amatör spor kulüplerine yapılan yatırımın ister futbol ister diğer branşlarda olsun her birinin kendine has değeri ve önemi bulunduğunu vurguladı.
     Bu desteklerin, sporculara fiziki ve psikolojik kazanımlar sağlamasının yanı sıra toplumsal olarak da sıhhatli bir yapıya doğru gidilmesine aracılık ettiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:
     Evlatlarımızın da küçük yaşlarda spora başlamaları, ileride daha zinde bir gençlik, daha iyi bir gelecek bize vaat ediyor. Gençlerimizi kahvehane köşelerinde bırakmayıp, onların her birinin kabiliyetlerine göre yol bulabilecekleri zemini hazırlamak tabi ki bizlere düşüyor. Bu alanda amatör spor kulüplerimize destek vermek ve bu konuyu geliştirmek, ülkemizin önemli, modern spor salonlarını kurmaktan geçiyor. Başarıya giden yolda, spor kulüplerimizin yöneticilerinin, sporcularımızın, alt yapının her birinin ayrı ayrı katkısı var. Bizler yanınızdayız. Bu manada her zaman yalnızca bu tür törenlerde değil, bütün maddi ve manevi desteklerde de yanınızda olacağız ve amatör spora desteğimizi gün geçtikçe daha da artırmış olacağız.
    
     -Lisanslı sporcu sayısı 3 milyona yaklaştı-
    
     Türkiyede lisanslı sporcu sayısının 3 milyona yaklaştığını ifade eden Yıldız, 10 yıl önce ülkemizde lisanslı sporcu sayısı 278 bindi. Bugün 2 milyon 930 bin. Yaşlaşık 3 milyon lisanslı sporcumuz var. Yaklaşık 11-12 katına çıkmak demek. Amatör sporlar her yıl kendini bir kat daha katlıyor. 6 bin spor kulübü varken, bugün bu sayı 12 bine yaklaştı. 20 bin kadar antrenör, genç kardeşlerimizin eğitimiyle ilgilenirken bugün bu sayı 114 bin civarında. Türkiye, yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, siyasetiyle değil, aynı zamanda sportif faaliyetleriyle beraber büyüyor ki, sıhhatli olan da bu diye konuştu.
    
     -Gençlik ve spora bütçeden ayrılan pay attı-
    
     Gençlik ve spor yatırımlarına bütçeden ayrılan payın 2002 yılında 63 milyon lirayken bugün 1 milyar liraya çıktığına işaret eden Yıldız, Türkiyenin birçok sportif faaliyetlere ev sahipliği yaptığını anımsattı.
     Dünya Solan Atletizm Şampiyonası, Avrupa Basketbol Şampiyonası, Üniversite Kış Oyunları gibi dev spor organizasyonları ev sahipliğinin bundan sonra da süreceğini belirten Yıldız, Gerek İl Özel İdaresinin gerek sivil toplum örgütlerimizin, iş adamlarımızın, hayırseverlerimizin amatör spor kulüplerine vereceği destek, aslında Türkiyenin geleceğine olan destektir. Bütün sporcularımıza kazasız bir dönem diliyorum diye konuştu.
     Bakan Yıldız, konuşmasının ardından geçen sezon gruplarında şampiyon olan 21 futbol takımına kupalarını, 34 amatör futbol takımına da İl Özel İdaresinin sponsorların desteğiyle sağladığı 1420şer krampon ve tekmelik, 636 futbol topu ve 68 adet kaleci eldiveni verdi.
     Yıldız, Kayseride hazırlandığı Londra Olimpiyatlarında 1500 metrede gümüş madalya kazanan Gamze Bulutla da sohbet ederek, kendisinden daha büyük başarılar beklediğini söyledi.
     Törene, AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER