Enez Limanı için işletme ruhsatı başvurusu

Enez Limanı için işletme ruhsatı başvurusu -Belediye Başkanı Çayır: -Limanın işletme ruhsatını almak için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına müracaatımızı yaptık


EDİRNE (A.A) - Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Enez Limanının işletme ruhsatını almak için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına müracaatımızı yaptık dedi.
     Çayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu limanın, Yunanistan ve diğer Balkan ülkeleri ile rahat ticaret yapılması açısından uygun olduğunu söyledi.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin Enez Limanında işletme ruhsatıyla ilgili inceleme yaptığını belirten Çayır, şunları kaydetti:
     Enez Limanının işletme ruhsatını almak için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına müracaatımızı yaptık. Türkiyede limanların derinlik tespitleri yapılıyor. Buraya gelen ekip de ölçümleri yaptı, derinlik haritasına baktı. Teknik heyet, Enez Limanının faaliyete geçirilebilmesi için kıyı tesisi işletme müracaatı ile ilgili çalışma yapıyor. Ekiple birlikte limanı dolaştık, şartlar çok uygun. Gerekli eksikliklerin tamamlanmasının ardından limanın faaliyete geçirilmesi için önümüzde hiçbir engel görünmüyor. Yasal prosedürler tamamlandıktan sonra limanı yaz sezonuna yetiştirmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Enez Limanı için işletme ruhsatı başvurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER