Engelleri eğitimle aştılar

Engelleri eğitimle aştılar -Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrunnisa Gülün himayesinde yürüttükleri Eğitim Her Engeli Aşar kampanyası kapsamında 814 engelli çocuk eğitime kazandırıldı


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrunnisa Gülün himayesinde yürüttükleri Eğitim Her Engeli Aşar kampanyası kapsamında 814 engelli çocuk eğitime kazandırıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, yaptığı açıklamada, kent merkezinde bulunan engelli çocukların aileleriyle tek tek görüşülerek, engelli çocukların yeniden eğitime kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.
     Durumu ağır olan ve okula gelemeyen 4 engelli çocuğa da evde eğitim verildiğini ifade eden Başak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrunnisa Gülün himayesinde yürüttükleri Eğitim Her Engeli Aşar kampanyası sayesinde 1 yıl içerisinde 814 engelli çocuğu eğitime kazandırdıklarını vurguladı.
     Eğitim alanında büyük başarılara imza attıklarının altını çizen Başak, kampanya kapsamında Ağrıda engelli olup okuluna devam edemeyen öğrencilerin tespit edilmesi ve tekrar eğitimlerine devam etmeleri amacıyla Rehberlik Araştırma Merkezinde görev yapan 4 rehber öğretmenden bir ikna heyeti oluşturduklarını ifade etti.
     İkna heyetinin yıl boyunca çalışmalara devam ettiğini belirten Başak, çocukların eğitimden geri kalmamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Engelli öğrencilerin maddi koşullar, ulaşım sorunları, engel türü ve benzer nedenlerden dolayı eğitimlerine devam edemediklerini tespit ettik. Yapılan tespitlerden sonra maddi sorunlardan dolayı okuluna devam edemeyen öğrencilerin ihtiyaçlarını Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslanın katkılarıyla giderdik. Böylece bir yıl içerisinde çeşitli nedenlerle eğitim hayatını terk eden 814 engelli çocuğu yeniden okula kazandırdık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Metin Göktekin / Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Engelleri eğitimle aştılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER