Engelli 23 yaş üzeri öğrencilerin taşımalı

Engelli 23 yaş üzeri öğrencilerin taşımalı eğitim sorunu -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: -İzmirde geçici olarak eski sistemin devam etmesini sağlayacak değişikliği gündeme getirdik. Kalıcı çözümü hayata geçirebilmek için


İZMİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle eğitim kurumlarına ücretsiz taşıma uygulaması kapsamı dışında kalan 23 yaş üstü engelli öğrencilerin yaşadıkları sorunun ortadan kaldırılması için İzmir özelinde Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla ücretsiz taşıma işinin devam ettirileceğini belirterek, kalıcı çözüm konusunda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
     Hotar, Türk Kızılay Derneğinin Karşıyaka, Kemalpaşa ve Çiğli şubelerinin organizasyonunda, İzmirde uygulama okulu ve iş eğitim merkezlerinde taşımalı eğitim gören engelli öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi.
     Engelli öğrenciler ve aileriyle ilgilenen Hotar, toplantıda yaptığı konuşmada, Özel Eğitim ve Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile eğitim hizmetlerinde verimin artırılmasının amaçlandığını belirtti.
     Yönetmelikteki taşımaya ilişkin düzenlemede, öğrencilerin kendi bölgelerine yönelik çözüm üretileceğinden hareketle değişiklik yapıldığını ve bu süreçte 23 yaş üstü engelli öğrencilerin, ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanamaması gibi bir durum ortaya çıktığını ifade eden Hotar, İzmir Kemalpaşadaki bir engelli derneği yönetimince bu sıkıntının dile getirilmesiyle çözüm arayışına girdiklerini belirtti.
     Hotar, kalıcı çözümün zaman alacağı için öncelikle mağdur oldukları bildirilen 150 öğrenci için zaman kaybetmeden hareket geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Sorunu kalıcı olarak gidereceğiz inşallah, ama bir gün bile beklemek istemedik. Bir gün daha üzülsünler istemedik. Bunun için İzmirde geçici olarak eski sistemin devam etmesini sağlayacak değişikliği gündeme getirdik. Bu haftadan itibaren, eski sistem bir takım inisiyatifler alınarak devam edecek. Herkesin mutlu olacağı kalıcı çözümü hayata geçirebilmek için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2005de Engelliler Kanunu çıkarıldı, engelli gençlerin aileleri, aksaklıklar giderilene kadar zaman tanıyor, sürece katkı koyuyorlar. Çocuklar hepimizin. Herkesin bu ülkede rahat biçimde yaşaması için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
     Kemalpaşadaki engelli derneğinin de yönetiminde yer alan Türk Kızılay Derneği Kemalpaşa Şube Başkanı Arif Uğurlu, 23 yaş üzeri engelli öğrencilerin taşıma sorununa ilişkin Hotara ulaştıklarını ifade ederek, görüşmeler sonucunda, öğrencilerin taşınması işinin önceki yıllarda olduğu gibi Milli Eğitim Müdürlüğü inisiyatifiyle yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Engelli 23 yaş üzeri öğrencilerin taşımalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER