Engelli aracı bedensel engellilerin yanı başında

Engelli aracı bedensel engellilerin yanı başında


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesinin, bedensel engellilerin hastanede devam eden sağlık hizmetlerinden etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu engelli aracından geçen yıl içerisinde 66 bedensel engelli ücretsiz olarak yararlandı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nevşehirde engellilerin öncelikli olarak kültürel, sosyal ve eğitim anlamında daha etkin bir şekilde yararlanmaları sağlamak amacıyla çalışan Nevşehir Belediyesinin, bedensel engellilerin hastanelerde devam eden tedavi hizmetlerinde ücretsiz taşımacılık sistemini 2010 yılından beri sürdürüyor.
     Nevşehir Belediyesi, engellilerin el becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra çeşitli eğitim konularında da eğitici kurslar düzenliyor. Nevşehir Belediyesi, 2010 yılında Zabıta Müdürlüğündeki bir hizmet aracının arkasına özel asansör sistemi yaptırarak engellilerin hizmetine sundu.
     Engelli taşım aracı, geçen yıl 66 bedensel, spastik ve ortopedik engellinin sağlık merkezlerine taşınması için kullanıldı.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Engelli aracı bedensel engellilerin yanı başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER