Engelli çocuklar için resim ve seramik

Engelli çocuklar için resim ve seramik eğitimi -Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kursta zihinsel engelli çocuklar resim ve seramik eğitimi alırken, görme engelliler ise resim boyamayı öğreniyor (Fotoğraflı-Görüntü


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kursta zihinsel engelli çocuklar resim ve seramik eğitimi alırken, görme engelliler ise resim boyamayı öğreniyor.
     Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, yaptığı açıklamada, Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği ile geliştirdikleri proje kapsamında engelli çocuklara resim, boyama ve seramik kursu açtıklarını söyledi.
     Dernek üyesi 12 zihinsel ve görme engelli çocuğun, haftada iki gün eğitim aldığını ifade eden Bilgin, Zihinsel engelli çocuklar resim ve seramik eğitimi alırken, görme engelliler ise resim boyamayı öğreniyor. Görme engelliler, kabartmalı yapılan resimleri elleriyle boyuyor dedi.
     Eğitmen Yasin Ürüçoğlu ise genellikle resim konusunda kurs verdiklerini belirterek, el kasları ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla seramik çalışmaları da yaptıklarını anlattı. Engelli çocukların yaptığı eserleri 24-27 Ocak arasında gerçekleştirilecek Burhaniye Zeytin Festivalinde açacakları stantta sergileyeceklerini dile getiren Ürüçoğlu, şunları kaydetti:
     Amacımız, becerileri yüksek olan öğrencilerin, gelecekte bunu kendi hayatlarında devam ettirebilmeleri için bir hobinin dışında profesyonel iş olarak da yapabilmelerini sağlamak. Onun dışında bütün öğrencilerimiz zamanlarının çoğunu burada geçiriyorlar. Evde kendilerini kapatarak değil, toplumla, sanatla iç içe burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
     Her öğrencinin kendine göre zorluğunun bulunduğunu vurgulayan Ürüçoğlu, Burada bulunan öğrencilerimizin yüzde 90ından fazlası zihinsel engelli. Hem zihinsel hem de bedensel engelli öğrencilerimiz de bulunuyor. Bu aksaklıklar girdiği zaman normal çocuklara oranla engellilere bir şeyler öğretmek haliyle zorlaşıyor. Ama onların istekli olduğunu görmek, yaptıkça yüzlerinde okunan mutluluğu okumak zorlukları geri planda bırakıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Engelli çocuklar için resim ve seramik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER