Engelli istihdamına 150 bin lira hibe

Engelli istihdamına 150 bin lira hibe


BARTIN (A.A) - Bartın Çalışma ve İş Kur Müdürü Ramazan Erdim, engelli istihdamında yeni imkanlar sunmayı amaçlayan Korumalı İşyerleri Projesiyle 150 bin liraya kadar hibe verileceğini bildirdi.
     Erdim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, engelliler için istihdam oluşturulması, engellilere mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliklerinin altyapısının geliştirilmesi amacıyla Korumalı İşyerleri Projesinin hayata geçirildiğini belirtti.
     Projenin teklif çağrısı kapsamında, kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelere, kuruluş sermayesi olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden kesilen cezaların oluşturduğu ceza paraları fonundan karşılanmak üzere 150 bin liraya kadar hibe verileceğini ifade eden Erdim, Ayrıca, kurulan korumalı işyerinde çalışacak engelli işçilerin maaş giderleri ilk bir yıl boyunca, engelli çalıştırmayan işverenlerden kesilen cezaların oluşturduğu ceza paraları fonundan karşılanacak. Böylece engelli çalıştırmayan işyerlerine kesilen cezalardan elde edilen kaynak yine engelli istihdamı için kullanılmış olacak. Korumalı İşyerleri Projesi kapsamındaki proje teklifleri, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine verilecek. Proje tekliflerinin son teslim tarihi 25 Mart 2013 tarihi mesai bitimi olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Engelli istihdamına 150 bin lira hibe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER