Engelli kadınlara trikotaj eğitimi

Engelli kadınlara trikotaj eğitimi -Adanada Seyhan Soroptimist Kulübü Derneğince yürütülen Mesleğim Umudum Projesi kapsamında engelli kadınlara trikotaj eğitimi verilmeye başlandı


ADANA (A.A) - Adanada Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği ve Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ile ortaklaşa yürütülen Mesleğim Umudum Projesi kapsamında engelli kadınlara trikotaj eğitimi verilmeye başlandı.
     Proje Koordinatörü Esin Parlak, Mesleğim Umudum Projesinin engelli kadınların sosyalleşmesi ile bölgeye entegrasyonunun hızlandırılması, özellikle sosyal bütünleşme ve dayanışmanın arttırılmasına yönelik yürütüldüğünü belirtti.
     Parlak, Yüreğir Belediyesine ait Mehmet Akif Ersoy Kültür Evinde düzenlenen kurslarda yeni alınan trikotaj makineleri ile engelli kadınlara, hazır giyim alanında olduğu gibi trikotaj eğitimi de verilmeye başlandığını bildirdi.
     Kursa yoğun ilgi olduğunu anlatan Parlak, Proje ile maddi imkansızlıklar içindeki mesleği olmayan engelli genç kız ve kadınlar için meslek edindirmeye yönelik, sertifikalı hazır giyim ve trikotaj kursları veriyoruz. Tüm bu eğitimlerin yanında kursiyerlerimizin, kişisel gelişimine de katkıda bulunarak, onlara çeşitli eğitimler verilerek sosyal yaşama entegrasyonunu da sağlıyoruz ifadelerini kullandı.
     Parlak, talep gelmesi halinde engelli erkekler için de kurs açabileceklerini kaydetti.
     Adana Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklediği projenin önemini vurgulayan Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Duygu Sezginer ise projenin ikinci etabı olan trikotaj bölümünü toplam 10 makine ile faaliyete geçirdiklerini anlattı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Engelli kadınlara trikotaj eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER