Engelli vatandaşın talihsizliği

Engelli vatandaşın talihsizliği -Nizipte yaklaşık 1 ay önce çalınıp daha sonra bulunan engelli vatandaşın motosikleti, ikinci kez aynı yerden çalındı -Engelli aracın çalınması güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı


GAZİANTEP (A.A) - Nizipte, yaklaşık 1 ay önce çalınıp daha sonra bulunan engelli vatandaşın motosikleti, ikinci kez aynı yerden çalındı.
     Yeşilevler Mahallesi Taşköprü Caddesinde oturan engelli vatandaş Halil Eserin (53) tek odalı evin önünde park ettiği aracı yaklaşık 1 ay önce çalındı. Eserin engelli motosikleti bir süre sonra jandarma tarafından bulunarak kendisine teslim edildi. İkinci kez aynı yerden çalınan aracının çalınma anı Nizip Belediyesinin güvenlik kamerasına yansıdı.
     Görüntülerde, 16-17 yaşlarındaki bir gencin, bir süre uğraştıktan sonra motosikleti çalıştırarak hızla buradan uzaklaştığı görülüyor. Polis ekipleri, görüntülerden yola çıkarak eşgali belirlenen zanlıyı yakalamak için soruşturma başlattı.
     AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli aracının 1994 yılında Nizip Kaymakamlığı tarafından kendisine verildiğini belirten Halil Eser, bir ay önce çalınan engelli aracının bulunarak kendisine teslim edildiğini, ancak evinin önüne park ettiği engelli motosikletinin ikinci kez çalındığını anlatarak, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Nizip Belediyesi tarafından kendisine tahsis edilen küçük bir evde zor şartlarda hayatını sürdürdüğünü anlatan Halil Eser, şöyle devam etti:
     Engelli aracım benim için çok önemli. Bu araç, benim hayatımı kolaylaştırıyor. Aracımı çalanlarda hiç mi Allah korkusu yok- Zaten çok zor durumdayım ve yardıma ihtiyacım var. Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 3 ayda bir verdiği özürlü maaşıyla geçiniyorum. Yeni bir araç alacak gücüm yok. Bundan başka hiç bir ulaşım aracım da yok. Bu hırsızlık olayının başıma gelmesi beni engelli olmamdan daha çok üzdü. Polise şikayet başvurumu yaptım. İnşallah ilk olayda olduğu gibi yine aracıma çabuk kavuşurum.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Mehmet Öztaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Engelli vatandaşın talihsizliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER