Engelliler gününde Engelsiz Kafeye kavuştular

Engelliler gününde Engelsiz Kafeye kavuştular -Gaziantepte, engellilerin çalıştığı ve giriş-çıkışı engellilere uygun düzenlenen Engelsiz Kafe açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilerin çalıştığı ve giriş-çıkışı engellilere uygun düzenlenen Engelsiz Kafe açıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı projeyle İncilipınar Mahallesinde kurulan kafe, engelliler günü etkinlikleri kapsamında hizmete girdi.
     İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kafenin açılışında, mekanın kar amacı gütmediğini, amaçlarının kendilerine bağlı hizmet veren yatılı rehabilitasyon merkezinde kalan engellilerin sosyalleşmesine yardımcı olmak ve onlara beceri kazandırmak olduğunu söyledi.
     Proje için uzun süre uğraş verildiğini ve mekanın kiralandığını belirten Korkmaz, Halk Eğitim Merkezinden eğitici getirdik. Ahmet Mutafoğlu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerimiz 5erli gruplar halinde dönüşümlü olarak buraya geliyor. Onlara işi bilen, onlara destek olan Halk Eğitim Merkezi elemanları refakat ediyor. Hem el becerilerini geliştiriyorlar hem de farklı bir mekana taşınmış oluyorlar dedi.
     Korkmaz, kafeyi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, insanların gelip kafede bir bardak çay içmesinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Gazianteplileri kafeye davet eden Korkmaz, şöyle devam etti:
     Burası kar amacı gütmeyen bir yer. Tamamen çocuklarımızın rehabilitasyonuna yönelik olduğu için herkesi de bekliyoruz. Diğer kafelere, çay ocaklarına nasıl gidiliyorsa insanlarımızın buraya da aynı şekilde gelmesini arzu ediyoruz. Mekan çok güzel tasarlandı. Engelliler alanında Gaziantepte belki de ilk defa, bizzat engellilerin çalıştığı böyle engelsiz bir kafe oluşturmuş olduk.
     Projenin Koordinatör Yardımcısı Mehmet Uz ise proje sayesinde engellilerin kendilerini değerli hissettiklerini, kafenin engellilerin rehabilitasyonu açısından önemli olduğunu ifade ederek, herkesi kafeye destek olmaya çağırdı.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Engelliler gününde Engelsiz Kafeye kavuştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER