Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Çorlu Belediye Başkanı Baysan: Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir haftalık bir süre ile sınırlandırılmamalıdır


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımların sadece bir haftalık bir süreyle sınırlandırılmaması gerektiğini bildirdi.
     Baysan, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, bu haftayı her yıl aynı tarihte sivil toplum örgütleri, engelli vatandaşlar ve onların aileleriyle birlikte kutladıklarını belirtti.
     Sakatlık sorununun ele alındığı, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimiyle ilgili konuların gündeme getirilmesinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Baysan, Ancak engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir haftalık bir süre ile sınırlandırılmamalıdır. Yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik konular gündemde olmalıdır. Bu noktada tüm vatandaşlarımıza önemli bir görev düşmektedir görüşlerini dile getirdi.
     Baysan, yerel yönetimler olarak, sakatlara ve engelli vatandaşlara vermiş oldukları önem ve değeri, yapmış oldukları hizmetlerle sergilediklerini belirterek, yeni yapmış oldukları yaya kaldırımları ve şehir içi ulaşımında özürlü vatandaşların rahatlıkla kullandıkları otobüsleri tercih etmelerinin bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.
     (KUN-MEK-NER)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER