Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Malatya Belediye Başkanı Çakır, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çakır, mesajında, tüm engellilerin Engelliler Haftasını kutlayarak, engelsiz bir Malatya için çalıştıklarını belirtti. Millet olarak daima haklının ve mağdurun yanında olan halkın, engellilere karşı daha anlayışlı ve daha yardımsever davrandığını belirten Çakır, "Diğer vatandaşlarımız gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olan engelli vatandaşlarımız bizler için de hizmette öncelikli insanlardır" ifadesini kullandı.
     Malatya Belediyesi olarak şehri çağdaş ve modern bir şeklide geliştirirken, yatırım ve hizmetleri engellilerin kullanacağı şekilde gerçekleştirdiklerini kaydeden Çakır, şöyle devam etti:
     "Bu doğrultuda yaptığımız değişim, dönüşüm ve yenileme projesi kapsamında yapılan yol, kaldırım ve kaldırım rampaları başta olmak üzere alınan 55 belediye otobüsü engelli kardeşlerimizin kullanacağı şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca engelliler için özel olarak dizayn edilen 2 minibüs, temin edilerek dağıtımı yapılan tekerlekli sandalyeler, hissedilebilir kaldırım düzenlemeleri, sesli sinyalizasyon sistemleri, Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Merkezi ve bunun gibi daha birçok hizmet sayesinde Malatyadaki engelli kardeşlerimiz hayatlarını daha rahat bir şekilde idame ettirmektedirler.
     Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada engellilerle ilgili yatırım ve düzenlemelerimiz büyük şehir Malatyaya ve insanlarımıza yakışır bir şekilde devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum."
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER