Engelliler haftası

Engelliler haftası -AK Parti Mersin Milletvekili Uzun: "Engelli vatandaşlarımız bizim için, önemli bir güç kaynağıdır" -Belediye Başkanı Özcan: "Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir"


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Engelliler haftası" nedeniyle mesaj yayımladı.
     Uzun, mesajında, engellilere ayrım yapılmaması gerektiğini ve vatantaşların hayatın her alanında onlarla bütünleşmeleri gerektiğini ifade etti.
     Yapılan etkinliklerle engellilerin sorunlarına dikkat çekildiğini dile getiren Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Dünya engelliler haftası insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken haftalardan birisidir. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, önemli bir güç kaynağıdır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz."
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da belediye olarak belli dönemlerde engelli vatandaşlara, 500ün üzerinde tekerlekli sandalye, binlerce baston ve hasta bezi dağıtımı yapıldığını belirtti.
     Yeni alınan toplu taşıma araçlarında, engelli vatandaşlar için asansörlü basamak sisteminin bulunduğunu vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:
     "Kent merkezinde birçok kaldırıma rampa sistemi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın sportif aktivitelere de katılabilmeleri için engelli basketbol takımını kurduk ve bu takımımız mücadelesine devam ediyor. Çok küçük şeyler gibi görünen bu destekler, engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır. Çünkü engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. İstihdam konusunda belediye olarak yüzde 3 oranında engelli vatandaşa iş imkanı sağlıyoruz. İmkanlarımız daha geniş olsa, bütün engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamak isteriz."
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Engelliler haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER