Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Mersin Valisi Güzeloğlu: -"Türkiyede engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sosyal yardımdan eğitime tüm konularda destek verilmesi ve sorunlarının çözülmesi konusunda çok önemli bir noktaya geldik"


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiyede engelli vatandaşlara ve onların ailelerine sosyal yardımdan eğitime tüm konularda destek verilmesi ve sorunlarının çözülmesi konusunda çok önemli bir noktaya gelindiğini belirtti.
     Güzeloğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin toplumsal ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmanın, çağdaş bir kamu yönetiminin ve sosyal devletin temel görevlerinden olduğunu ifade etti.
     Öncelikli amaçlarının engelli vatandaşların bilgi, hizmet ve çevre koşullarının daha rahat ulaşılabilir hale getirilmesi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     "Türkiyede engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sosyal yardımdan eğitime tüm konularda destek verilmesi ve sorunlarının çözülmesi konusunda çok önemli bir noktaya geldik. Fakat bu çalışmaları yeterli görmüyor daha ötesini ve daha iyisini hedefliyoruz. Mersinde göreve başladığım günden bu yana gerek kamu yönetimi gerekse de yerel yönetimlerle engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik ortak bir kararlılığı ve iradeyi paylaşıyoruz. Her şeyden önce temel olarak onların yaşam ve eğitim haklarının iyileştirilmesinde çok önemli açılımlar sağladık ve bu konudaki çalışmalara devam ediyoruz. Eğitilebilir tüm engellilerimizin eğitim kurumlarıyla buluşması ve eğitim almaları anlamında çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER