Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı: -Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya kaldığı bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı, engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya kaldığı bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutlarıyla da toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu bildirdi.
     Sarı, Engelliler Haftası olması sebebiyle yayımladığı mesajında, Engelliler Haftasının temel amacının bu haftanın önemini vurgulamak ve Engellilik konusunda duyarlılık yaratmak olduğunu ifade etti.
     Her bireyin potansiyel bir engelli adayı olabileceğini vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşlar, toplumdan dışlanmamalıdır. Aksine kişinin engelinden dolayı sosyal yaşantının ve fiziksel çevrenin engellilere göre düzenlenmesiyle her türlü imkanın sağlanmasına özen gösterilmelidir. Engelli kavramı daha çok, bedensel eksiklikler için kullanılmaktadır. Çalışma yaşamı söz konusu olduğunda işlevsel bir yetersizliği de ifade etmekte ve potansiyellerini yeterince kullanamamakta ve bu nedenle çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu yönde atılacak her adım engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızı sadece bu hafta değil yıl boyunca hatırlayarak onlara destek olmalıyız.
     Sarı, engelli vatandaşların hayattan kopmaması için bireyler olarak onlara destek olunması gerektiğini kaydetti.
     (GÖZ-HAS)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER