Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Bizler karar mekanizmaları olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için atılacak adımlara önayak olmalıyız


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için atılacak adımlara karar mekanizmalarının önayak olması gerektiğini bildirdi.
     Güzelbey, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiyede yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaş yaşadığını, bunların büyük bir kısmının da temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.
     Planlanmamış şehirlerin de engellilerin yaşamını zorlaştırdığını, çünkü şehirlerin, yıllar önce engelli vatandaşlar düşünülerek inşa edilmediğini ifade eden Güzelbey, Dünyada 500 milyon civarında özürlü bulunduğu, birçok ülkede her 10 kişiden birinin en az birinin fiziksel, zihinsel veya duygusal nedenlerle özürlü olduğu bilinmektedir. Türkiye Özürlüler Derneğinin araştırmasına göre, özürlülerin durumunun aileleri ile birlikte 25 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğu üzücü bir gerçektir dedi.
     Güzelbey, engelli yurttaşların yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmanın, toplumsal destek ve rehabilitasyon programlarını geliştirmenin önemli olduğunu vurguladı. Bunun engellilerin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunlu olduğunu vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Yerel yönetimler ve kamu kurumları bu konuda hassas olmanın ötesinde bilinçli olmalı. Bizler karar mekanizmaları olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için atılacak adımlara önayak olmalıyız. Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda, engelli vatandaşları toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz ve her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engel Yok otobüsümüzle, engelli basketbol takımızla, kaldırımlardaki düzenlemelerle ve üst geçitlerde yaptığımız asansörlerle engelleri kaldırmak için çalışıyoruz.
     Güzelbey, belediye olarak engelli vatandaşların hayata daha sıkı sarılmaları için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.
     Engellilerin sorunlarının çözümünün başında onları tüketici konumdan çıkarıp toplumun aktif birer bireyi haline getirmenin geldiğini dile getiren Güzelbey, engelliler için verimli iş ortamları yaratmak gerektiğine dikkati çekti.
     Güzelbey, Engelliler Haftasını kutladı, sağlıklı ve engelsiz bir dünya diledi.
     (SEÇ-HAS)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER