Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, engellilerin sergi açılışında tekerlekli sandalyeye oturdu


SAMSUN (A.A) - Samsunda Engelliler Haftası dolayısıyla, İlk Işık Eğitim Uygulama Okulu, Zafer İş Okulu öğrencileri ile Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerin sergi açılışı gerçekleştirildi.
     Arkeoloji ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen programda, Vali Aksoy ve diğer protokol üyeleri serginin açılışını yaptı.
     Engelli vatandaşlar tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği etkinlikte Vali Aksoy, teker teker stantları gezerek, engellilerle sohbet etti.
     Aksoy, daha sonra tekerlekli sandalyeye oturdu.
     Tekerlekli sandalyede gazetecilere açıklama yapan Aksoy, kendini sağlam olarak gören bütün insanların bir gün sakat kalabileceğini düşünmesi gerektiğini söyledi.
     Herkesin bir kaza sonucu engelli olabileceğini dile getiren Aksoy, Engellileri anlamak, empati yapmak hepimize düşen görev. Engelliler Haftası nedeniyle, burada engellilerimizin ürettiği ürünlerin sergilenmesiyle ilgili bir faaliyet vardı ve ona katılmak üzere buraya geldim dedi.
     Samsunda, Valilik olarak engellilerle ilgili bir veri tabanı oluşturmaya yönelik proje yürüttüklerini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:
     Özellikle elektronik ortamda engellilerimizle ilgili bütün bilgilerin yer aldığı veri tabanını oluşturmak için büyük bir gayret içindeyiz. Buradaki temel amacımız, özellikle kayıt altına alınmamış engellilerimiz varsa bunları tespit etmek ve bunlarla ilgili faaliyetler ortaya koymak. Engellilerimizin hakları olan bir takım sosyal imkanlardan yararlanmayanlar varsa onları yararlandırmak... Eğitilebilir, öğretilebilir çağda olan insanlarımız varsa bunların eğitimlerini yapmak, spor yapabilecek durumda olanlar varsa bunları spora yönlendirmek gibi birçok projeyi de bu çalışmalardan sonra hayata geçirmek için gayret içindeyiz. Samsun genelinde 35 bin engelli vatandaşımızı kayıt altına aldık. Alan taraması devam ediyor. Ekipler oluşturuldu, alana iniliyor.
     (FTA-ORH)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER