Engelliler Haftası

Engelliler Haftası Çorlu Kent Konseyi Başkanı Cesur: -Bugün, sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda, engelli vatandaşlarımız için büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadı


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Bugün, sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda, engelli vatandaşlarımız için büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır dedi.
     Cesur, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bu haftanın insanlığı sorgulamak ve hissetmek için önemli olduğunu belirtti.
     Ülkedeki engellilerin sorunlarının katlanarak devam etmekte olduğunu belirten Cesur, Bugün, sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlarımız için büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır. Engellilere yönelik olarak geliştirilen politikalarda, engellileri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlanması gerekmektedir ifadesini kullandı.
     Cesur, Türkiyedeki 8 milyon 500 bin engelliden istihdam edilenlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu öne sürdü.
     (KUN-MEK-MRT)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER