Engellilerden Aldırmaza ziyaret

Engellilerden Aldırmaza ziyaret


ADANA (A.A) - Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisinin yeni yönetimi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazı ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aldırmaz ziyarette yaptığı konuşmada Engelsiz kent engelsiz ülke anlayışının 2012 yılında gündeme gelmesinin büyük eksiklik olduğunu anlattı.
     Engelli vatandaşlar konusunda çalışmalar yaptıklarını, diğer kurumları da harekete geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Aldırmaz, mekanların engelsiz olması için çaba harcadıklarını ifade etti.
     Adananın bu konuda çok iyi durumda olduğunu kaydeden Aldırmaz, Sürece özel sektörü de çekmeye çabalıyoruz. Binalara iskan verirken engelsiz olmasına dikkat etmek lazım. Engelliler zemin katlarda değil, her yerde yaşayabilmeli şeklinde konuştu.
     Kentsel Tasarım Biriminin özellikle kavşaklarda yaptığı çalışmalarla engellilerin rahatça yaşamlarını sürdürmesine yardımcı olmaya çalıştığını kaydeden Aldırmaz, her konuda engellilerin yanında olduklarını bildirdi.
     Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, engelsiz kent oluşturma çabalarından dolayı Zihni Aldırmaza teşekkür etti.
     Engelliler olarak her konuda Aldırmazdan destek gördüklerini belirten Karakaya, Adanada engellerin kaldırılması konusunda büyük adımlar atıldı. Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası 2013te Adanada yapılacak. Bununla ilgili Londrada bir slayt gösterdik. Dünya Şampiyonasının en üst düzeyde organize edileceğini anlattık dedi.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Engellilerden Aldırmaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER