Engellilere hayata küsmeyin önerisi

Engellilere hayata küsmeyin önerisi -Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Demirpolat: Engelli insanlarımız, yaşamaktan zevk alsınlar, doğru insanlarla tanışıp, hareket etsinler


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Naci Demirpolat, Engelli insanlarımız, yaşamaktan zevk alsınlar, doğru insanlarla tanışıp, hareket etsinler dedi.
     Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezinde memur olarak görev yapan Demirpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 yaşındayken köyünde tarlada çalışırken sağ kolunu patoza kaptırdığını, kolunun dirsekten kopması sonucu protez kullanmaya başladığını söyledi.
     Genç yaşta engelli olması nedeniyle yaşadığı zorlu süreci ailesinin yanı sıra köydeki imam ve öğretmenin yardımıyla atlattığını belirten Demirpolat, Onların verdiği nasihatleri dinledik. Onların yanında oturduk, camiye gittik, kitap okuduk. O günkü şartlarda içimdeki boşluk nedeniyle kendimi kitap okumaya verdim. Bütün kitapları okumaya çalıştım dedi.
     Kazadan sonra amcasının kızıyla evlendiğini anlatan Demirpolat, İki çocuğumuzu hastalıklar nedeniyle kaybettik. Tüm bu zorluklara rağmen hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadım. 1998 yılında Fırat Üniversitesinde özürlü memur alımına başvurdum. Yazılı sınavı, mülakatı geçtim. Devlet memuru oldum ifadelerini kullandı.
     İşi girdikten sonra iki kızının dünyaya geldiğini aktaran Demirpolat, Ortaokul mezunuydum. Önce açık liseyi, sonra fark derslerini alarak Ticaret Lisesini bitirdim. İki yıllık Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümüne sınavsız girdim ve burayı da bitirdim. Eğitimime Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümünde devam ediyorum diye konuştu.
     Kentte engellilerin sorunlarını çözmeye yönelik bir derneğin olmaması nedeniyle, 2007 yılında kendisi gibi 3 arkadaşıyla Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesini kurduklarını belirten Demirpolat, kurucu başkanlığını yaptığı şubenin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde de aktif olarak yer aldığını söyledi.
     Engelli olduk, bu takdiri ilahi. Hayatta küsmemek, hayatın içinde olmak gerekir diyen başkan Demirpolat, insanlara hayırlı olmak, onlara hizmet etmek için elinden gelen gayreti sarf ettiğini söyledi.
     40 yaşındaki Naci Demirpolat, Yaşadığımız engeller bize engel olamadı. Onları bir şekilde yenmeye çalıştık. Ben protez kolla araba kullanabiliyorum, yüzebiliyorum. Amatör futbol oynadım. Sağ elimi kaybettiğim için sol elle yazmaya alıştım. Engelli insanlarımız, yaşamaktan zevk alsınlar, doğru insanlarla tanışıp, hareket etsinler. Engelli olduk diye biz hiçbir işe yaramayız, hiçbir iş yapamayız demesinler ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engellilere hayata küsmeyin önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER