Engellilere akülü araba

Engellilere akülü araba -Adıyamanda hayırsever iş adamının bağışladığı 5 akülü araba, törenle sahiplerine teslim edildi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda hayırsever bir iş adamının bağışladı 5 akülü araba düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
     Anadolu Engelliler Derneğinde düzenlenen törende Vali Mahmut Demirtaş, Adıyamanlı iş adamı Hasan Taşarın bağışladığı 5 adet akülü arabayı sahiplerine teslim etti.
     Demirtaş teslim töreninde, engellilerin yaşadığı problemin herkesin problemi olduğunu belirtti.
     Engellilerin sorunlarına herkesin yakından ilgi göstermesi gerektiğini belirten Demirtaş, Biz hem engellileri güldürdük hem de anne ve babalarını, yakınlarını sevindirdik. Bu problemlerle bizim yakından ilgilenmemiz gerekiyor dedi.
     Akülü sandalyelerini alan engellilerin bundan sonra her yeri rahatlıkla gezebileceğini ifade eden Demirtaş, çevreyi de engelli vatandaşlara göre düzenlediklerini aktardı.
     Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu ise, amaçlarının engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve toplumla güçlü bir hale getirmek olduğunu dile getirdi.
     Engellilerin rahatlıkla dışarıya çıkabilmelerini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan tekerlekli sandalyeleri temin etmeye çalıştıklarını anlatan Harputluoğlu, şunları kaydetti:
     Biz engelli kardeşlerimizin ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeleri ve gerekli malzemeleri temin etmeye çalışıyoruz. Ben Adıyaman halkından ve Adıyamanda bulunan iş adamlarımızdan engelli vatandaşlarımıza balık vermeleri yerine onlara balık tutmayı öğretmelerini istiyorum. Çünkü engelli vatandaşlarımıza balık verdiğiniz zaman sadece o balıkla yetinirler ama balık tutmayı öğretirseniz onlar daha da ileriye gidebilirler
     Harputluoğlu, hayırsever iş adamı Hasan Hasan Taşarın akülü sandalyelerle birlikte 4er adet bilgisayar ve yazıcı da bağışladığını dile getirdi.
     Akülü sandalyeye kavuşan bedensel engelli Feride Çağdaş da çok mutlu olduğunu ve artık gönlünce dışarıya çıkıp gezebileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engellilere akülü araba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER