Engellilere akülü araçları teslim edildi

Engellilere akülü araçları teslim edildi


MANİSA (A.A) - Manisa İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 10 akülü araç, Saruhanlı ilçesindeki ihtiyaç sahibi engellilere törenle teslim edildi.
     Saruhanlı Hükümet Konağının bahçesinde düzenlenen törende konuşan Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, son yıllarda engelli vatandaşlar için ciddi çalışmalar yapıldığını dile getirdi.
     Otcu, şunları söyledi:
     "Devletimizin ve meclisimizin yasal anlamda, mevzuat anlamında engelli kardeşlerimiz için yaptığı ciddi çalışmalar var. Mahalli idareler olarak bizlerin yaptığı önemli çalışmalar var. En önemlisi şu; bundan 10 yıl öncesine göre bugün engelli vatandaşlarımızın daha çok farkındayız. Eğer bir sorunun bir sıkıntının farkında değilseniz, o sıkıntıyı çözmek mümkün olmaz. Artık biz ülke olarak bu sorunu fark ettik ve çözmek için çalışıyoruz."
     İl Genel meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da Manisa genelinde şu ana kadar 680 akülü engelli aracı dağıttıklarını kaydederek, bu hizmet için 1 buçuk milyon lira harcadıklarını belirtti.
     Solmaz, "Cenab-ı Allah hastanın duasını geri çevirmez. Bu devletin başı yere değmesin, başı göklere kadar yükselsin diye dua edin. Dua edin ki bizlerde bu memlekete hizmet edelim. Arabalarınızı hoyratça kullanabilirsiniz. Eskirse yenisini veririz" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından akülü araçlar, protokol üyeleri tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
     Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Genel Meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu / Turgay Duyar
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Engellilere akülü araçları teslim edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER