Engellilere toplu taşıma aracı

Engellilere toplu taşıma aracı -Giresun Valisi Şahin: -Türkiye, son 10 yılda engellilere verdiği önemle sosyal hukuk devleti sorumluluğunu daha da iyi yerine getirmektedir


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Türkiye, son 10 yılda engellilere verdiği önemle sosyal hukuk devleti sorumluluğunu daha da iyi yerine getirmektedir dedi.
     Vali Şahin, engellilerin kullanımına sunulmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından alınarak, Giresun Dernekler Federasyonu üyelerince kente getirilen toplu taşıma aracının teslim töreninde bir konuşma yaptı.
     Türkiyede bugüne kadar engelli çocuklarını sokağa çıkarmaktan utanan ailelerin son yıllarda artık engellileri sokaklara çıkarmaya başladığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Türkiye, son 10 yılda engellilere verdiği önemle sosyal hukuk devleti sorumluluğunu daha da iyi yerine getirmektedir. Devlet tarafından engellilere ve ailelerine verilen ekonomik destek sosyal hukuk devletinin gereğidir. Hükümetimiz, sosyal hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirmek için gayret göstermektedir. Bu bizler için de çok sevindirici bir durum. Çünkü engellilerimizin yüzü güldüğünde bizim de yüzümüz gülmektedir. Herkes bir engelli adayıdır. Engellilere bu denli hizmet verilmesi, engelleri daha da aşmayı sağlamaktadır.. Bu kapsamda Kadir Topbaş, bize verdiği sözünü yerine getirdi ve 80 bin lira civarında maliyeti olan, dizaynı tamamen engellilerin kullanımına yönelik düzenlenen aracı gönderdi. Engellilere hayırlı olmasını diliyorum.
     Federasyon Başkanı Hasan Turan ise sportif müsabakalarda Giresunun göğsünü kabartacak sonuçlar getiren engellilerin bu müsabakalara katılırken araç sıkıntısı çektiğini, federasyon olarak başlattıkları girişimler sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaşın desteğiyle bunu hayata geçirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Engellilere toplu taşıma aracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER