Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Malatyada 13 engelli, "temsili askerlik" uygulaması kapsamında, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı


MALATYA (A.A) - Malatyada Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 13 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     İstihkam Alay Komutanlığı Altay Kışlasında düzenlenen törene aileleriyle gelen bedensel ve zihinsel engelli 13 kişi, refakatçi askerler eşliğinde üniforma giyerek selam vermeyi öğrendi, yemin etti.
     2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Halil Erkek, törende yaptığı konuşmada, bünyelerine katılan, yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 13 gencin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yemin ettiklerini söyledi.
     Erkek, "Aile bireyleri için askerde olan her oğul gurur kaynağıdır. Bu kutsal ocağa katılan her genç, süresi ne olursa olsun burada bizim evladımız olur. Buraya katılan 13 evladımız da bir gün süreyle bizim evladımız olmuştur. Burada icra edecekleri tüm faaliyetlerde her safhada onlarla beraber olarak, onların bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz" diye konuştu.
     Yemin töreninin ardından askeri geçiş töreni yapan engelliler, silah, tank gibi askeri araçları inceleyerek fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER