Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Eskişehirde, 13 Mayısta bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılacak 20 engellinin ellerine, kına yakıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, 13 Mayısta bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılacak 20 engellinin ellerine, kına yakıldı.
     Deliklitaş Mahallesi Hamam Yolu Caddesindeki Saatli Parkta düzenlenen etkinlikte ilk olarak engelli gençler ve aileleri müzik eşliğinde oynadı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, programda yaptığı konuşmada, her yıl 20 engelli gence bir günlük askerlik yaptırdıklarını kaydetti.
     Her askerin uğurlandığı gibi gençlere asker öncesi kına yakıldığını ifade eden Canbaz, "Kınalı kuzuları, inşallah pazartesi günü askere uğurlayacağız. Bugün bu kardeşlerimiz engelli ama biz de bir engelli adayıyız. Acımak, merhamet duyguların ötesinde engelleri ortan kaldırmak gerekiyor" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından dua edildi. Daha sonra engelli gençlerin ellerine kına yakıldı. Bazı engelliler ise duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.
     Engelli babaVeli Pirenli, AA muhabirine, 22 yaşında spastik engelli oğlunun olduğunu ve törene getirdiğini anlatarak, "Oğlum, engeli olduğu için buraya gelince neşelendi. Sağlam olsaydı, onu askere gönderirdim, daha gururlanırdım, şimdi üzgünüm. Askerleri görünce ağlıyor. Bana Baba ben askere neden gitmiyorum, neden böyle oldum diyor, ben de üzülüyorum" dedi.
     Eskişehirdeki 20 engelli, 13 Mayısta 1inci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenecek "bir günlük temsili askerlik" uygulamasına katılacak.
    
     Muhabir: Fatih Doğan - Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER