Engellilerin hayalleri gerçekleşiyor

Engellilerin hayalleri gerçekleşiyor -Bayburtta zihinsel ve bedensel engelliler için yürütülen Hayallerimiz Gerçekleşiyor projesinin koordinatörü Yeni: Kursa katılan engellilerimiz satranç oynayıp, resim ve ebru yaparak, gita


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtta zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler, Hayallerimiz Gerçekleşiyor projesiyle gitar çalıp, ebru yaparak yaşama tutunuyor.
     Bayburt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Amiri ve proje koordinatörü Doğan Yeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünün Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında yürüttüğü projeyle 50 engelliye satranç, gitar ile resim ve ebru konusunda kurs verildiğini söyledi.
     Projeyle engelli bireylerin sorunları hakkında toplumda farkındalık oluşturmaya amaçladıklarını anlatan Yeni, Kursa katılan engellilerimiz satranç oynayıp, resim ve ebru yaparak, gitar çalarak öz güven kazanıyor dedi.
     Projeyle ilgili engelli aileleri ile toplumdan çok olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Yeni, şu bilgiyi verdi:
     Kursiyerlerimizi servisle evlerinden alıp, kurstan sonra aynı şekilde evlerine bırakıyoruz. Daha önce evlerinde yalnız olduklarını, canlarının sıkıldığını söylüyorlardı. İki aydır memnuniyetleri en üst seviyede. Emniyet Müdürlüğü olarak biz de gelecek yıllarda ÖDES projelerimizi devam ettirmek istiyoruz.
     Yeni, engelli bireylerin yaşadıkları sorunları kendileri ile paylaşmalarını istediklerini belirterek, Onların sorunlarına el atmak ve toplumda yer almalarını sağlamak en büyük isteğimiz dedi.
    
     -Engelliler konser vermeye hazırlanıyor-
    
     Projede gitar öğretmeni olarak görev yapan Selin Gen ise projeyle on beş engelli öğrencinin gitar çalmaya başladığını anlatarak, şunları söyledi:
     Öğrencilerimiz arasında görme ve zihinsel engelli arkadaşlarımız da var. Gruplar halinde haftalık çalışmalarımızı yapıyoruz. Engelli öğrencilere ilk kez kurs veriyorum, çok güzel oldu. Bu ay ya da mayıs ayında bir konser vereceğiz.
     Engelli öğrencilere ebru sanatını öğreten Abidin Öztürk, ebrunun özellikle çocukların gelişiminde önemli bir yer tuttuğuna değinerek, Bunu daha önce yaptığımız projelerde de gördük. Başarma duygusunu tattırıyor. Dolayısıyla bu duyguyu yaşatmak projenin en büyük hedeflerinden biridir. Proje sonunda sergi açacağız diye konuştu.
    
     -Engellerimizi aşmaya çalışıyoruz-
    
     Kursta gitar eğitimi alan görme engelli Şeref Kocabaş ise gitarla engellerini aşmaya çalıştıklarını söyleyerek, hayata bağlanışını şöyle anlattı:
     Engelliyiz ama ümitliyiz, hayata bağlıyız. Evde dört duvar arasındayız. Zaman zaman sağlıklı insanların yapamadıklarını yapıyoruz. Gitar bazılarına zor gelebilir, ancak bizim için çok kolay olacak. Çünkü çalışacağız, yapacağımız başka bir şey yok. Herkesten bizi desteklemelerini istiyoruz. Bizi kimse hor görmesin. Bu engelli, bu bir şey başaramaz demesinler. Çünkü engelli kişiler her şeyin altından kalkar Allahın izniyle.
     Abdullah Demir de 12 yaşından sonra kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiğini belirterek, Projeyle bizleri bir araya toplayıp bizlere hem moral veriyorlar hem de bir şeyler öğretiyorlar. Böylece engelimizi aşmaya çalışıyoruz dedi.
     Ebru kursuna katılan zihinsel engelli Hakan Çiftçi ise kurs açıldığında çok heyecanlandığını anlatarak, Ebru yapınca nasıl olacak diye çok heyecanlanıyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Evde de yapmak istiyorum diye sevincini dile getiriyor.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engellilerin hayalleri gerçekleşiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER