Erbakanın ölümünün 2. yılı

Erbakanın ölümünün 2. yılı -Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman: -Liderimiz Erbakan, sadece Türkiyedeki müslümanların, Türkiyedeki insanların kurtuluşu için değil, yeryüzündeki tüm müslümanların kurtuluşu için, hatta


ELAZIĞ (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Liderimiz Erbakan, sadece Türkiyedeki Müslümanların, Türkiyedeki insanların kurtuluşu için değil, yeryüzündeki tüm müslümanların kurtuluşu için, hatta dünyadaki 6,5milyar insanın kurtuluşu için bir hayat sürdü ve ömrünün sonuna kadar da bu çalışmalarına devam etti dedi.
     Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 2. yılında Elazığ Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle anıldı.
     Kuran-ı Kerim tilaveti ve Erbakan konulu sinevizyon gösterisinin ardından düzenlenen, Erbakan ve Yeni Bir Dünya konulu konferansta koşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, bugün Türkiyenin değişik ilçelerinde bu anma toplantılarını başlattıklarını belirtti.
     Ankarada 2-3 Martta bütün Müslüman ülke liderlerinin katılımıyla, uluslararası Erbakan sempozyumu yapılacağını belirten Karaman, Tabi bu liderimizi anma toplantılarının adını Erbakan ve Yeni Bir Dünya olarak belirledik. Çünkü liderimiz Erbakan, sadece Türkiyedeki müslümanların, Türkiyedeki insanların kurtuluşu için değil, yeryüzündeki tüm müslümanların kurtuluşu için, hatta dünyadaki 6,5 milyar insanın kurtuluşu için bir hayat sürdü ve ömrünün sonuna kadar da bu çalışmalarına devam etti. Buna hepimiz şahit olduk diye konuştu.
     Karaman, merhum Erbakanın temel hedeflerinin ahlaki ve manevi değerlerin ihyası, sömürge tipi değil hakiki kalkınmaya geçilmesi, ülkenin borçlanmadan kendi gücüyle kalkınma prensibinin benimsenmesi, ağır sanayinin kurulması, sanayinin yurt sathına yayılması, kalkınmada herkese eşit hakkın verilmesi, şahsiyetli bir dış politikanın izlenmesi, İslam alemiyle bağların güçlenmesi ve İslam birliğinin kurulması olduğunu söyledi.
     Erbakanın, yaşamında birçok yolu seçebileceği halde zor olanı tercih ettiğini dile getiren Karaman, şunları kaydetti:
     Zor olan neydi- Dünyayı sömürmek isteyen insanların, devletlerin, birliklerin önüne, Ben Müslüman ülkeleri sömürtmem diyen yolu seçti. Bu lider iki koluna gençlerin sarıldığı, yolda yürüyemediği, arkasından gençlerin sırtını tutarak yürüttüğü yaşına rağmen bu sevdasından vazgeçmedi. Burada bize bir örnek olmayı gösterdi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya-Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Erbakanın ölümünün 2. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER